PREGĂTIRE INTERVIU RESURSE UMANE

Scopul acestui curs este de a te face să înțelegi ce anume caută un recrutor în timpul interviului bazat pe competențe, astfel încât să poţi alege și să structurezi răspunsurile în mod eficient și profesional. Vei putea face acest lucru numai dacă înțelegi cum funcționează (şi ce este?) un interviu bazat pe competențe.

  • DE CE TE-AM ANGAJA PE TINE?… este o întrebare care ţi se va adresa pe parcursul oricărui interviu cu o companie aeriană.
  • Care sunt punctele tale tari/atu-urile tale?
  • Care sunt punctele tale slabe?
  • Dacă ar fi să îmbunătăţeşti ceva în aptitudinile tale, ce anume ai îmbunătăţi?
  • Dă-mi un exemplu când te-ai confruntat cu … situaţie. Cum te-ai descurcat? De ce? Ce ai face diferit data viitoare dacă te-ai confrunta din nou cu aceeaşi situaţie?

Recrutorul îţi va evalua competenţele în funcţie de răspunsurile pe care le oferi. Învăţarea unor răspunsuri standard nu te vor ajuta prea mult! Recrutorul va folosi întrebări secundare și terțiare pentru a obţine detalii, pentru a vedea dacă experiența ta este autentică, reală. Dacă minți, ai terminat-o! De asemenea, și dacă ești nepregătit.

Poţi să îi convingi că esti cel mai bun candidat? Sigur că poţi!

Te vom ajuta să înţelegi logica/sistemul interviului bazat pe evaluarea competenţelor. Analizează si structurează răspunsurile tale utilizând tehnica STAR: Situaţie, Task (sarcină), Acţiune şi Rezultat. Te ajutăm să pregăteşti răspunsurile cu atenţie şi vei putea susţine cu brio interviul.

Interviul cu cei de la Resurse Umane este la fel de important ca şi evaluarea cunoştinţelor tehnice sau proba de simulator. NU SUBESTIMA IMPORTANȚA ACESTUIA!

STRUCTURA CURSULUI: una sau două sesiuni de 1.5 ore fiecare în Cluj-Napoca sau pe Skype (pentru maxim de flexibilitate). Cursul este oferit de recrutori de top în Resurse Umane, în limba română sau engleză.