Upgrade de Comandant – A320 Managementul Situațiilor Anormale

 

Scopul acestui curs este acela de te ajuta să devii un Comandant capabil și sigur pe tine.

Foarte mulți copiloți nu știu CUM să se pregătească pentru cursul de comandant. Când sunt întrebați ce plan de pregătire au, cei mai mulți spun că citesc intens din FCOM, FCTM, OM-A și OM-B. De fapt, ei învața astfel cum funcționează sistemele în mod normal și toate procedurile standard, cunoștiințe absolut necesare oricărui pilot, dar, insuficiente pentru a deveni comandant. Ei bine, oare ce trebuie să facă un comandant?

  1. Să poată recita manualele despre sisteme și proceduri?
  2. Să găsească cea mai bună/safe soluție atunci când lucrurile NU FUNCȚIONEAZĂ ca la carte?

Categoric, varianta nr. 2!

La FlightX le structurăm pas-cu-pas viitorilor comandanți CUM să studieze sistemele și procedurile din prisma managementului unei situații anormale! Pornind din unghiul acesta, ce scrie in FCOM, FCTM și MEL, îl vor ghida pe viitorul comandant către o înțelegere PRACTICĂ a situației și-i vor conferi o vedere de ansamblu – Situational Awareness – perspectivă fundamental necesară următorilor pași, luarea deciziilor (DODAR, FORDEC, etc…), implementarea si revizuirea acestora.

Tu ești pregătit?

  • De care anume situație anormală ți-e cel mai teamă?
  • În caz de Fuel Leak, pregătești CABINA pentru aterizare de urgență? Da? Nu? Nu ești sigur? De ce?
  • De cât timp au nevoie colegii din cabină pentru a pregăti pasagerii pentru o aterizare de urgență? Cunoști procedurile lor?
  • În cazul în care ar fi probabilă o EVACUARE după aterizare, pregătești de asemenea cabina pentru o ATERIZARE DE URGENȚĂ?

Învață să-ți structurezi pregătirea și să-ți eficientizezi timpul și energia. Dezvoltă-ți abilitățile PRACTICE de Management în Situații Anormale. Numai astfel vei fi capabil să gestionezi orice situație fără a sări pași importanți, să-ți argumentezi coerent deciziile și să beneficiezi de toate resursele întregului echipaj.

Structura cursului: 2 ore briefing + 2 ore simulator.

Acest curs este ținut de un Comandant calificat pe A320.

PREȚ: 1.500 RON (TVA inclus)

Pentru programări sau mai multe informații vă rugăm să ne contactați folosind formularul de mai jos. Vă mulțumim!